Сторінки

четвер, 19 березня 2015 р.

На сторожі збереження життя

     Жодна людина у своєму житті не застрахована від того, що може опинитися в надзвичайній ситуації і, що саме від її швидких розсудливих  дій, буде залежати життя іншої людини, тим більше тепер, коли Україна переживає складні часи. На жаль, буремне сьогодення вимагає від кожного з нас максимуму знань з комплексу простих термінових дій, спрямованих на збереження життя і здоров'я потерпілого. Сумна статистика свідчить, що 40% людей помирають в результаті не правильного надання першої долікарської допомоги.
    І тому, з метою зміцнення знань та практичних вмінь учнів та вчителів,  у школі відбулася зустріч - практичне навчання з надання першої долікарської допомоги з  медиками-волонтерами ГО "Суспільна перспектива" - Володимиром Предко, Андрієм Сигловим, Ігорем Бородинським, лікарем медслужби 25 БТО "Київська Русь" Ярославом Предко, обласним лікарем-інфекціоністом Іваном Синицьким.

      Пам'ятайте:
  • Перша допомога включає такі чотири мети: 
1. збереження життя;
2. зменшення страждань;
3. уникнення ускладнень;
4. відокремлення психічно хворих, інфекційно-хворих, вражених отруйними або радіоактивними речовинами.
  • Якщо допомогу надають одразу на місці травмування, то можливо зберегти життя до 90% постраждалих, а якщо сподіватись лише на кваліфіковану медичну допомогу, то можна втратити до 50% постраждалих. 

Немає коментарів:

Дописати коментар