Сторінки

середа, 21 січня 2015 р.

Варто знати кожному

               Міни і вибухонебезпечні предмети забрали і скалічили безліч людських життів. Цей жах триває і зараз.
               8-го грудня 2005-го року, на рівні Генеральної Асамблеї ООН прийнята резолюція № A/RES/60/97, в якій висловлюється глибока стурбованість і занепокоєність масштабними гуманітарними проблемами, викликаними наявністю цієї грізної зброї – мін і вибухонебезпечних пережитків війн і військових конфліктів. 
Декілька загиблих щороку - трагічна реальність. Гинуть дорослі, намагаючись здати небезпечну знахідку до пункту прийому металобрухту або при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину; гинуть діти, які з цікавості підкладають боєприпаси у багаття.
Натрапити на небезпечну «іграшку» можна практично скрізь: у лісі, у старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі й навіть на вулицях міст. І якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобну вибухівку, що може з’явитися на вулицях міст і селищ, розпізнати набагато складніше. Небезпека терористичних актів, від яких не застрахована жодна країна світу, робить питання поводження із невідомими, залишеними без догляду речами украй актуальним. Cлід зазначити, що, на жаль, наше сьогодення з цього питання є теж наболілим.
Тому, ми, вчителі, повинні проводити профілактичну роботу серед молодого підростаючого покоління з питань уникнення ураження мінами та вибухонебезпечними предметами. З цією метою кафедра біології та основ здоров'я нашої школи випустила та розповсюдила серед учнів "Пам'ятку "Обережно! Вибухонебезпечні предмети".
 

вибухонебезпечні предмети from natalibio
             Цікавим та пізнавальним є також відеофільм "Небезпечні знахідки" (частина 1 та частина 2).

Немає коментарів:

Дописати коментар